Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ


                                                                                           
                                                                                                   ΔΑΚΕ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΑΛΗ
      email : dake.odye@gmail.com    facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ
    http://dakeodye.blogspot.com   http://twitter.com/DakeOdye                                                                                                                                               
                                                     Αθήνα  10.1.2012
 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ

   Συνάδελφοι,
   Καλή χρονιά με δύναμη και υγεία, μια νέα χρονιά ήρθε με νέες μειώσεις μισθών, αυξήσεις σε έμμεσους φόρους και περικοπή των κοινωνικών παροχών. Η ΔΑΚΕ Δικαστικών Υπαλλήλων με συνέπεια και συνέχεια, δίνει τον αγώνα της, πάντα μέσα από τα όργανα της ΟΔΥΕ, αλλά και με επαφές και δράσεις, για τον κλάδο και το δικαστικό υπάλληλο.
   Ο αγώνας μας για τον κλάδο και τον συνάδελφο, ως προς το σκέλος της εφεδρείας έφτασε στο τέλος με τη δικαίωσή μας, αφού μετά και από παραστάσεις μας, η εφεδρεία αλλά και η κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων, την Πέμπτη 12/1/2012, θα αποτελούν παρελθόν, με τη ψήφιση σχετικού νόμου.
  Η νέα χρονιά μας βρήκε, με αδυναμία επίσκεψης σε γιατρούς, αλλά και με την υποχρέωση καταβολής ολόκληρου του ποσού, της φαρμακευτικής δαπάνης. Οι εισφορές παραμένουν υψηλές, αλλά  οι παροχές έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχθούμε αυτή την κοροϊδία.   Να στείλουμε μήνυμα στο Υπουργό  της (ΜΗ) Υγείας κο Λοβέρδο και στους διορισμένους του, στον ΟΠΑΔ ή τον ΕΟΠΥΥ ότι δεν δεχόμαστε άλλη κοροϊδία, ΟΛΟΙ  ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ στους κατά τόπους Εισαγγελείς, κατά παντός υπευθύνου, για την μη παροχή σ΄εμάς όσων προβλέπουν οι κανονισμοί για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, μόνο έτσι θα συγκινηθούν.
  Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για εξαίρεσή μας από το ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφισε και μας οδήγησε στην ανέχεια , με περικο-πές αμοιβών πάνω  από 30% και μισθούς πείνας.

  Και βέβαια κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι:

  • Ο Ευ. Βενιζέλος, στις 12.12.11, ομολόγησε λοιπόν ότι «Το DNA του Μνημονίου μάς οδηγεί σε αδιέξοδο. Δυστυχώς, όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος -του Μνημονίου- δεν επιβεβαιώθηκαν» («ΤΟ ΒΗΜΑ»).  
Ø  Ωστόσο, ο ίδιος στις 15.5.11 μας ξεκαθάριζε ότι «Η ουσία του Μνημονίου είναι η πολιτική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές της για την προφανή ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το κράτος και να καταστήσουμε ανταγωνιστική και βιώσιμη της ελληνική οικονομία»ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



·         Ο Α. Λοβέρδος, στις 18.12.11, διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου  απέτυχε: «Υπήρξε φλυαρία περί καινοτομιών, από τις οποίες καμία δεν προωθήθηκε στην πράξη, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. Η χώρα βυθίστηκε στην ύφεση για το λόγο αυτό» («ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»).
Ø  Ο ίδιος, όμως, πριν από ένα χρόνο, στις 12.12.10, έλεγε για τους επικριτές τού κυβερνητικού έργου: «Σε αυτούς που ισχυρίζονται πως θα διαμόρφωναν ‘‘καλύτερο μνημόνιο’’, η κυβέρνηση θα μπορούσε να απαντήσει με κείμενα για τις προσπάθειές της» και διαβεβαίωνε: « Νιώθω ήσυχος με τη συνείδησή μου και τα γραπτά αποδεικνύουν τα όσα είπα και λέω.… Εμείς με το έργο μας θα βγάλουμε τη χώρα απ' όλα αυτά. Δίνουμε τη μάχη της προόδου» («ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

·         Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, στις 19.12.11, είπε την πικρή αλήθεια: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας. Έπρεπε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις. Από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει» και «Δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό στη χώρα, όπως έγινε τα δύο τελευταία χρόνια» («ΣΚΑΙ», εκπ. ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ).
Ø  Αλλά στις 28.3.11 ο υπουργός Ανάπτυξης μας διαβεβαίωνε ότι «ως κυβέρνηση έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, έχουμε γλιτώσει από τη χρεοκοπία, έχουμε εξασφαλίσει τη διάσωση της χώρας» («REAL FM»).

·         Ο Φ. Σαχινίδης, στις 19.12.11, από το βήμα της Βουλής μας αποκάλυπτε ότι «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε βασικές υποθέσεις που αφορούν την πορεία δημοσιονομικών μεγεθών» και «μπορεί η απόκλιση να οφείλεται εν μέρει στο οικονομικό πρόγραμμα που ακολουθούμε διότι αφαιρεί χρήματα από τη ζήτηση ενισχύοντας την ύφεση».
Ø  Στις 25.11.11, όμως, σε κείμενό του με τίτλο «Προϋπολογισμός 2012 - Μύθοι και αλήθειες» υποστήριζε ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας βελτιώθηκε αισθητά και «οι κόποι των ετών 2009-11 δεν πήγαν χαμένοι».

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ

  Κι επειδή εμείς ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τους λέμε:
ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ
ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ 

ΔΑΚΕ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΔΑΚΕ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                                    email : dake.odye@gmail.com facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ. http://dakeodye.blogspot.com                                                 ΑΘΗΝΑ 14/8/2023   ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ            ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ                Συνάδελφοι,          Είναι γνωστό ότι στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, οι συνθήκες εργασίας μας, πέραν της καθημερινότητας, συχνά πυκνά γίνονται απάνθρωπες, με ατελείωτες ώρες υπερεργασίας χωρίς καμία ανταμοιβή.           Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες απασχόλησης συναδέλφων, μέσα στο κατακαλόκαιρο και μέχρι τα ξημερώματα  Σαββάτου και Κυριακής .          Ειδικότερα, στην ανάκριση της Αθήνας είχαμε τις μαραθώνιες απολογίες των εμπλεκομένων στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ στα Χανιά, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας  14/8, είχαμε τις απολογίες κατηγορουμένων για σοβαρά αδικήματα σχετικά με παράνομες υιοθεσίες.            Οι συνάδελφοι αυτοί εργ

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ

                                                                                                ΔΑΚΕ                               ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                      ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                               ΑΘΗΝΑ 26-10-2023                       ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ    Αρχές καλοκαιριού, ορκίστηκαν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών οι πρώτοι 311 νέοι εκπαιδευόμενοι δικαστικοί υπάλληλοι, που θα υποδεχθούμε τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας με  τη νέα χρονιά.    Στις αρχές του Οκτώβρη , στην ίδια Σχολή εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της δεύτερης προκήρυξης του 2023 για την πλήρωση 224 νέων θέσεων δικαστικών υπαλλήλων .   Επίσης, στις 19 και 20 του μήνα πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο της ΕΣΔι σχετικά με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων για 150 ήδη υπηρετούντες συναδέλφους και κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, ήταν επιτυχημένο με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις που έλυσαν  απορίες και εντόπισαν σημεία βελτίωσης του Κώδικά μας.    Η Εθ

Τολμηρά και αξιόπιστα θα μεταβούμε στη Νέα Εποχή! ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ

 ΔΑΚΕ       ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ    ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ         ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ                             Συνέδριο ΤΗΣ ΟΔΥΕ                                                                                                               ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 Είναι κοινή διαπίστωση πως ο Συνδικαλισμός εδώ και δεκαετίες αφήνει αδιάφορη την πλειοψηφία των εργαζομένων. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει περιέλθει σε απαξίωση ακριβώς γιατί έχει συνδεθεί, με όλες εκείνες τις παθογένειες  και τα βαρίδια που ακόμα δυστυχώς χαρακτηρίζουν την ελληνική πραγματικότητα όπως πχ.  αναχρονιστικές νοοτροπίες  και ιδεοληψίες, εμμονική άρνηση των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται γύρω μας και συντεχνιακά συμφέροντα. Χειρότερο όλων όμως είναι η  γενικευμένη απαισιοδοξία που έχει επικρατήσει και  υποστηρίζει ότι, σε έναν κόσμο όπου ήδη τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, η κατάσταση θα επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;;; ΓΙΑ ΜΑΣ:    Ο εργαζόμενος έχει και άλλη διέξοδο από την παραίτηση, τη μ