Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑΤΑ

                                  
                                   ΔΑΚΕ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΑΛΗ
      email : dake.odye@gmail.com    facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ 
 http://dakeodye.blogspot.com/,  http://twitter.com/DakeOdye                                                                                                                                              
                                                         Αθήνα  15.3.2012
          ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑΤΑ
           ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
   Συνάδελφοι ,
  Έφτασε η ώρα για την εκλογή των συνέδρων στο συνέδριο της ΟΔΥΕ, μια εκλογή που θα ορίσει τη δράση  και την πορεία της ΟΔΥΕ για την επόμενη διετία. Μια διετία με πολλά προβλήματα, οικονομικά και κοινωνικά, για τη χώρα, τον κλάδο και τον κάθε συνάδελφο.
  Την τελευταία διετία με γνώμονα τη λογική  της αξιοπιστίας και της ανάγκης στήριξης του συναδέλφου, πορευθήκαμε αταλάντευτα, δεν αποκλίναμε από τις δεσμεύσεις μας και την αγωνιστική μας διάθεση κατά των μέτρων καταστροφής και κατεδάφισης,  που αποφασίστηκαν και  οργανώθηκαν από την Κυβέρνηση και τους εκφραστές της εξαθλίωσης, ντόπιους και ξένους.
  Παραμείναμε σταθεροί στις θέσεις μας κατά της κοινωνικής εξαθλίωσης, της λιτότητας , της κατεδάφισης κάθε κεκτημένου εργασιακού, οικονομικού ή κοινωνικού.
  Ήμασταν και είμαστε απέναντι σε κάθε έναν  που βοηθά στο ξεπούλημα της χώρας μας και συνδράμει στην κοινωνική εξαθλίωση του λαού μας. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ.
   Τα Δικαστήρια στενάζουν από έλλειψη προσωπικού, έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και βέβαια ο Υπουργός Δικαιοσύνης αδιαφορεί για οποιαδήποτε λύση, εκτός από την πρότασή του , για παράταση του ωραρίου των ακροατηρίων. Κηρύξαμε πόλεμο στην όποια πρόθεσή του να εφαρμοστεί η όποια παράταση ωραρίου. Την ίδια στιγμή κι ενώ όλοι μας βιώνουμε  την περικοπή των μισθών και την αύξηση των φόρων, που αδειάζουν την τσέπη μας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης με την βοήθεια και κάποιων άλλων, γνωστών ή αγνώστων,  δίνει αγώνα και κατάφερε να περιορίσει τη δυνατότητα μεταθέσεων σε 2 φορές το χρόνο.  Ξεχνά ότι στις Δικαστικές Υπηρεσίες δεν υπάρχει θέρμανση , δεν υπάρχει γραφική ύλη, δεν υπάρχει καθαριότητα αλλά σίγουρα υπάρχει χώρος και χρόνος για  πολιτικές  κινήσεις εντυπωσιασμού που δεν ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους και τους πολίτες. Μιλούν για δίκαιη δίκη και καταδικάζουν σε εξόντωση τους συναδέλφους των Ειρηνοδικείων , αδιαφορούν για το γεγονός ότι δεν επαρκεί το υπάρχον προσωπικό για να εφαρμοστούν όσα αυτοί νομοθετούν , μην γνωρίζοντας πού είναι και πώς λειτουργούν τα Ειρηνοδικεία. Αποφασίζουν για Μονομελή Εφετεία Κακουργημάτων και αδιαφορούν ή αγνοούν ότι δεν επαρκούν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις Εισαγγελίες Εφετών ή τα Εφετεία . Αδιαφορούν για το γεγονός ότι τα νέα δεδομένα,  προσθέτουν εργασία στους ήδη ελάχιστους συναδέλφους, που είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν σ΄αυτή. Έκοψαν τα οδοιπορικά των επιμελητών, συνειδητά, έστω και  αν κάποιοι διαδίδουν ότι κόπηκαν από λάθος και θα επανακαταβληθούν, λίγο πριν τις εκλογές. Το ζητήσαμε, το ζητάμε αλλά κτυπάμε πόρτες κωφών, άρα επιδίδουμε μόνο με τα πόδια ή με υπηρεσιακά οχήματα και  μόνο.   
   Συνάδελφοι, ήταν πρόταση μας στο έκτακτο συνέδριο, η ανάγκη κατάκτησης ειδικού μισθολο-γίου δικαστικών Υπαλλήλων, αφού το Μισθολόγιο – Φτωχολόγιο διέλυσε τους οικογενειακούς μας προϋπολογισμούς, ακόμη και τώρα συνεχίζουμε τη δράση για ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και δεν το αφήνουμε σε κανέναν πολύ περισσότερο σ΄ αυτούς που υποστήριξαν  και ψήφισαν την ένταξή μας στο ενιαίο (ΔΑΣ – ΑΝΑΓΚΙ, ΠΑΜΕ , ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ).  Έφτασε η ώρα για δράσεις, η παράταξή μας πρότεινε την οικονομική στήριξη, από την ΟΔΥΕ και όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους της χώρας, των δικαστικών διεκδικήσεων  των συναδέλφων που έχουν εργαστεί ή εργάζονται Σάββατα, αργίες ή απογεύματα σε αυτόφωρα ή ανάκριση. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ.
 Συνάδελφοι,
  Μας γνωρίζετε και σας γνωρίζουμε, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα κι από κανέναν, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΛΟΓΟΣ  ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
  Όσοι αλλάζουν όνομα ή κάτι έχουν να κρύψουν ή έχουν ανάγκη να ξεχάσουν τον τρόπο που έδρασαν το προηγούμενο διάστημα. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ  ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ  ΚΑΠΟΙΟΥΣ ;;;;

 Συνάδελφοι,
  Χρειαζόμαστε την ψήφο σας, χρειαζόμαστε τη στήριξή σας για να μεταφέρουμε τη φωνή σας στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΚΡΑΤΑΜΕ  ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ
ΨΗΦΙΖΩ

ΔΑΚΕ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΑΛΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΔΑΚΕ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                                    email : dake.odye@gmail.com facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ. http://dakeodye.blogspot.com                                                 ΑΘΗΝΑ 14/8/2023   ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ            ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ                Συνάδελφοι,          Είναι γνωστό ότι στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, οι συνθήκες εργασίας μας, πέραν της καθημερινότητας, συχνά πυκνά γίνονται απάνθρωπες, με ατελείωτες ώρες υπερεργασίας χωρίς καμία ανταμοιβή.           Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες απασχόλησης συναδέλφων, μέσα στο κατακαλόκαιρο και μέχρι τα ξημερώματα  Σαββάτου και Κυριακής .          Ειδικότερα, στην ανάκριση της Αθήνας είχαμε τις μαραθώνιες απολογίες των εμπλεκομένων στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ στα Χανιά, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας  14/8, είχαμε τις απολογίες κατηγορουμένων για σοβαρά αδικήματα σχετικά με παράνομες υιοθεσίες.            Οι συνάδελφοι αυτοί εργ

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ

                                                                                                ΔΑΚΕ                               ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                      ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                               ΑΘΗΝΑ 26-10-2023                       ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ    Αρχές καλοκαιριού, ορκίστηκαν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών οι πρώτοι 311 νέοι εκπαιδευόμενοι δικαστικοί υπάλληλοι, που θα υποδεχθούμε τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας με  τη νέα χρονιά.    Στις αρχές του Οκτώβρη , στην ίδια Σχολή εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της δεύτερης προκήρυξης του 2023 για την πλήρωση 224 νέων θέσεων δικαστικών υπαλλήλων .   Επίσης, στις 19 και 20 του μήνα πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο της ΕΣΔι σχετικά με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων για 150 ήδη υπηρετούντες συναδέλφους και κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, ήταν επιτυχημένο με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις που έλυσαν  απορίες και εντόπισαν σημεία βελτίωσης του Κώδικά μας.    Η Εθ

Τολμηρά και αξιόπιστα θα μεταβούμε στη Νέα Εποχή! ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ

 ΔΑΚΕ       ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ    ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ         ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ                             Συνέδριο ΤΗΣ ΟΔΥΕ                                                                                                               ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 Είναι κοινή διαπίστωση πως ο Συνδικαλισμός εδώ και δεκαετίες αφήνει αδιάφορη την πλειοψηφία των εργαζομένων. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει περιέλθει σε απαξίωση ακριβώς γιατί έχει συνδεθεί, με όλες εκείνες τις παθογένειες  και τα βαρίδια που ακόμα δυστυχώς χαρακτηρίζουν την ελληνική πραγματικότητα όπως πχ.  αναχρονιστικές νοοτροπίες  και ιδεοληψίες, εμμονική άρνηση των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται γύρω μας και συντεχνιακά συμφέροντα. Χειρότερο όλων όμως είναι η  γενικευμένη απαισιοδοξία που έχει επικρατήσει και  υποστηρίζει ότι, σε έναν κόσμο όπου ήδη τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, η κατάσταση θα επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;;; ΓΙΑ ΜΑΣ:    Ο εργαζόμενος έχει και άλλη διέξοδο από την παραίτηση, τη μ