Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ "ΕΝΙΑΙΟΥ"


                                                                       
                                                                           ΔΑΚΕ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΑΛΗ 
      email : dake.odye@gmail.com    facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ
           http://dakeodye.blogspot.com   http://twitter.com/DakeOdye                                                                                                                                               
                                                        AΘΗΝΑ 7.12.2012  
                                                       
    Συνάδελφοι,
    Σήμερα που τα πάντα γύρω μας καταρρέουν και το συνδικαλιστικό κίνημα , έχει υποχρέωση να είναι  «μια γροθιά»  απέναντι στους Κυβερνόντες, που κατεδαφίζουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, μια «ομάδα» συνδικαλιστών που μετέχουν στο ΔΣ της ΟΔΥΕ, με την στήριξη και κάποιων εκτός ΔΣ ΟΔΥΕ , προσπαθούν να διασπάσουν τον κλάδο και να δημιουργήσουν πρόβλημα, στη λειτουργία της .

   Ως κοινοί συκοφάντες και κατ΄επάγγελμα λασπολόγοι, διαστρεβλώνουν την αλήθεια και δημιουργούν εντυπώσεις  που δεν ανταποκρίνονται σ΄αυτή. Είτε το θέλουν είτε όχι θα συνεχίσουμε τη δράση ως  ΔΣ της ΟΔΥΕ, ενωμένοι, για τον κλάδο και το συνάδελφο και αν θέλουν  ας συμμετάσχουν κι αυτοί αν πάλι δεν θέλουν ας καθίσουν στην άκρη και ας είναι απλοί θεατές όπως έκαναν τα τελευταία χρόνια, έστω κι αν είχαν και θέση στο Προεδρείο.
 
  Πρέπει ακόμη να γνωρίζουν ότι «γκεμπελίστικες» πρακτικές και δράσεις,   δεν έχουν χώρο στο συνδικαλιστικό κίνημα των Δικαστικών Υπαλλήλων.

   Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια να ενημερωθούν οι συνάδελφοι, ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση και τη στήριξη όλοι οι σύλλογοι και όλοι οι συνάδελφοι της χώρας. Με την ιδιότητα του Γ.Γ. της ΟΔΥΕ, ο συνάδελφος Δημήτρης Λιάτσος και μετά από αίτημα του ΣΔΥ Σερρών την 5/12/2012, πήγε στις Σέρρες για ενημέρωση και φυσική παρουσία στη Γενική Συνέλευση  διαμαρτυρίας των εκεί συναδέλφων , στη συνέλευση υπήρξε παρουσία   των τοπικών φορέων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η επίσκεψή   αυτή έγινε μετά από συνεννόηση με τα μέλη του Προεδρείου της ΟΔΥΕ και την διατύπωση από μέρους τους αδυναμίας να μεταβούν αυτοί στις Σέρρες. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο συγκεκριμένο σύλλογο δεν είχε μεταβεί κλιμάκιο   της ΟΔΥΕ τουλάχιστον την τελευταία 10ετία.

 Οι συνάδελφοι, συνδικαλιστές του κατ΄ ευφημισμό  «ΕΝΙΑΙΟΥ» ψηφοδελτίου, με δεδομένη την άρνηση και αυτοεξαίρεσή τους,  από το Προεδρείο της ΟΔΥΕ, για λόγους   μικροπολιτικής  σκοπιμότητας και μεμψιμοιρίας, καταγγέλλουν το Γενικό Γραμματέα αλλά   το ΔΣ της ΟΔΥΕ, ότι  δεν τους ενημέρωσε, αλλά και ότι σπαταλούν τα χρήματα των συναδέλφων. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΥΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, απεναντίας είναι υποχρέωση.

Και για να τελειώσει επιτέλους αυτή η απαράδεκτη συνδικαλιστική τακτική, σας έχει κυριολεκτικά εκτροχιάσει το γεγονός ότι, εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικά θέσεις και απόψεις, έδρασαν συνδυαστικά, στην εκλογή του Προεδρείου   της ΟΔΥΕ, το οποίο μάλλον εσείς: Α) ή  είχατε πάρει απόφαση να  δωρίσετε  στον  …. ΑΛΕΞΗ την Προεδρεία της ΟΔΥΕ και δεν έγινε , με αποτέλεσμα την από μέρους του «τιμωρίας» σας, ή Β)  πρόθεσή σας ήταν, η με κάθε τρόπο μη συμμετοχή σας στο Προεδρείο, για  να μπορούν κάποιοι από εσάς να επιδίδονται σε πόλεμο  λάσπης.  Οποιο από τα παραπάνω και αν ισχύει,  σας έχει κάνει να ξεφύγετε από την συνδικαλιστική πρακτική και τακτική  και να επιδίδεστε σε καθημερινές καταγγελίες του χειρίστου είδους. Άλλωστε είναι πλέον γνωστό   ότι απασχόλησε και την πρόσφατη συνδιάσκεψη του πολιτικού σας φορέα το παραπάνω θέμα, όπου  ως  «μωρές παρθένες»  κλαίγατε για τον   δήθεν «αποκλεισμό» σας, από το Προεδρείο της ΟΔΥΕ. Είστε ευπρόσδεκτοι στο Προεδρείο, μία θέση αντιπροέδρου είναι κενή , επιτέλους , ελάτε οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν περισσεύει κανένας, αν πάλι δεν θέλετε , καθίστε εκτός και ως «πόντιοι Πιλάτοι του ψεύδους» δρέψτε τους καρπούς   της απουσίας σας. ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  «ΦΟΥΣΚΑ». ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ. Και βέβαια δεν έχουμε τίποτα και εκτιμούμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν ή ψήφισαν το …. «ΕΝΙΑΙΟ», οι οποίοι, εκτός ελαχίστων από τους εκλεγμένους, είναι αξιόλογοι και ικανοί συνάδελφοι.

  ΥΓ1. στην γεμάτη ψεύδη ανακοίνωση του «ΕΝΙΑΙΟΥ» της 6/12/2012 γίνεται αναφορά και στην  από μέρους της ΟΔΥΕ κατάργησης της στήλης «φυσικά πρόσωπα», από την επίσημη ιστοσελίδα της, καθώς και η πρόθεσή σας για φιλοξενία επιστολών ……. επιτέλους , ούτε εδώ δεν μπορεί η παράταξη «ΕΝΙΑΙΟ» να πει την αλήθεια;;; ΚΥΡΙΟΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣAΤΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΣΤΗΛΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΔΣ ΤΗΣ ΟΔΥΕ;;;


Λοιπόν  συνάδελφοι, ας τελειώσουν τα ψέματα, σας γνωρίσαμε, σας μάθαμε, σας ξέρουμε πλέον. Οι συμπεριφορές και οι τακτικές  λάσπης και συκοφαντίας έχουν το όριο τους και πρέπει να τελειώσουν.

 ΥΓ2. Καλή επιτυχία στην πολιτική-συνδικαλιστική  πλατφόρμα που ιδρύθηκε πρόσφατα με τίτλο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, με άλλα λόγια, έπεσε και η μάσκα της …. μοναδικής, ανένταχτης, αριστερής πρωτοβουλίας των δικαστικών υπαλλήλων… ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ, ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΤΕ.

 
ΔΑΚΕ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΑΛΗ  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΔΑΚΕ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                                    email : dake.odye@gmail.com facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ. http://dakeodye.blogspot.com                                                 ΑΘΗΝΑ 14/8/2023   ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ            ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ                Συνάδελφοι,          Είναι γνωστό ότι στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, οι συνθήκες εργασίας μας, πέραν της καθημερινότητας, συχνά πυκνά γίνονται απάνθρωπες, με ατελείωτες ώρες υπερεργασίας χωρίς καμία ανταμοιβή.           Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες απασχόλησης συναδέλφων, μέσα στο κατακαλόκαιρο και μέχρι τα ξημερώματα  Σαββάτου και Κυριακής .          Ειδικότερα, στην ανάκριση της Αθήνας είχαμε τις μαραθώνιες απολογίες των εμπλεκομένων στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ στα Χανιά, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας  14/8, είχαμε τις απολογίες κατηγορουμένων για σοβαρά αδικήματα σχετικά με παράνομες υιοθεσίες.            Οι συνάδελφοι αυτοί εργ

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ

                                                                                                ΔΑΚΕ                               ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                      ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                               ΑΘΗΝΑ 26-10-2023                       ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ    Αρχές καλοκαιριού, ορκίστηκαν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών οι πρώτοι 311 νέοι εκπαιδευόμενοι δικαστικοί υπάλληλοι, που θα υποδεχθούμε τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας με  τη νέα χρονιά.    Στις αρχές του Οκτώβρη , στην ίδια Σχολή εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της δεύτερης προκήρυξης του 2023 για την πλήρωση 224 νέων θέσεων δικαστικών υπαλλήλων .   Επίσης, στις 19 και 20 του μήνα πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο της ΕΣΔι σχετικά με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων για 150 ήδη υπηρετούντες συναδέλφους και κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, ήταν επιτυχημένο με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις που έλυσαν  απορίες και εντόπισαν σημεία βελτίωσης του Κώδικά μας.    Η Εθ

Τολμηρά και αξιόπιστα θα μεταβούμε στη Νέα Εποχή! ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ

 ΔΑΚΕ       ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ    ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ         ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ                             Συνέδριο ΤΗΣ ΟΔΥΕ                                                                                                               ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 Είναι κοινή διαπίστωση πως ο Συνδικαλισμός εδώ και δεκαετίες αφήνει αδιάφορη την πλειοψηφία των εργαζομένων. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει περιέλθει σε απαξίωση ακριβώς γιατί έχει συνδεθεί, με όλες εκείνες τις παθογένειες  και τα βαρίδια που ακόμα δυστυχώς χαρακτηρίζουν την ελληνική πραγματικότητα όπως πχ.  αναχρονιστικές νοοτροπίες  και ιδεοληψίες, εμμονική άρνηση των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται γύρω μας και συντεχνιακά συμφέροντα. Χειρότερο όλων όμως είναι η  γενικευμένη απαισιοδοξία που έχει επικρατήσει και  υποστηρίζει ότι, σε έναν κόσμο όπου ήδη τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, η κατάσταση θα επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;;; ΓΙΑ ΜΑΣ:    Ο εργαζόμενος έχει και άλλη διέξοδο από την παραίτηση, τη μ