Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


                                                                                                 
                                                            ΔΑΚΕ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΑΛΗ
      email : dake.odye@gmail.com    facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ
                                                   http://dakeodye.blogspot.com   http://twitter.com/DakeOdye                                                                                                                                                
                                                         AΘΗΝΑ 17.4.2013  
                    ANAKOΙΝΩΣΗ
          ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΔΡΑΣΕΩΝ
                  
  Συνάδελφοι,
  Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες, φαινομένων καταπάτησης διατάξεων νόμων , με ταυτόχρονη και συστηματική καταπίεση ή προ-
σπάθεια εξαναγκασμού σε  ενέργειες που παραβαίνουν το νόμο, με απειλές δήθεν πειθαρχικών διώξεων.
  Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί η περίπτωση προσπάθειας εξαναγκασμού συναδέλφων που συμμετέχουν στις έδρες Πολυμελούς, και την άσκηση πιέσεων από πλευράς των διοικήσεων ή των μελών των συνθέσεων, για τη συμμετοχή  τους και την παραμονή τους στην έδρα   όταν οι εισηγητές εξετάζουν μάρτυρες, την ίδια στιγμή η διάταξη του νόμου έχει ως εξής:
ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4139 /2013     «Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις».
Άρθρο 102 ……………..3. Στο τέλος του εδαφίου γ΄ της παραγράφου 5 του άρθρου 270 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προστίθενται οι λέξεις: «χωρίς την παρουσία γραμματέα».
    Τελικά ο συνάδελφος πότε κάνει παράβαση καθήκοντος;;; όταν δηλώνει ότι αποχωρεί από την έδρα κατά  την εξέταση μαρτύρων από τον Εισηγητή όταν η σύνθεση έχει αφήσει τα έδρανα, ή όταν μετά τις πιέσεις και τις απειλές παραμένει στην έδρα;;;;
   Καλούμε την ΟΔΥΕ, το ΣΔΥΑ , το ΣΔΥΘ και όλους τους άλλους συλλόγους, που προκύπτουν αυτά τα προβλήματα να καταγγέλλουν τα περιστατικά και να απευθύνουν ερωτήματα προς την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης , για τη διευκρίνιση της  ορθής εφαρμογής του Νόμου.
  Πρέπει να τονιστεί με κάθε τρόπο ότι η διάταξη του νόμου είναι σαφής, εάν ολόκληρη η σύνθεση του Πολυμελούς, δεν παραμένει στην έδρα, τότε ούτε ο συνάδελφος ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ  σ΄αυτή, η εξέταση μαρτύρων από τον εισηγητή του Πολυμελούς γίνεται χωρίς την παρουσία Γραμματέα.
  Το τελευταίο διάστημα είδαμε  τα Ειρηνοδικεία να γίνονται μεγάλα «Πρωτοδικεία» , χωρίς υποδομές,  γνώσεις – ενημέ- ρωση των συναδέλφων και βέβαια υποστελέχωση. Πρέπει όλοι οι τοπικοί σύλλογοι   αλλά και η ΟΔΥΕ να ζητήσει και να απαιτήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την  άμεση ανάληψη δράσεων για την εύρυθμη λειτουργία των Ειρηνοδικείων και για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων .

   Ειδικότερα η πρότασή μας έχει τους παρακάτω άξονες:
    1.να συσταθεί στο Υπουργείο άμεσα ομάδα νομικών και έμπειρων γραμματέων, η οποία θα καταγράψει και θα στείλει σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας οδηγίες, βήμα-βήμα, για τον τρόπο εφαρμογής των διατάξεων του Νόμου.
    2. να συσταθεί  και να λειτουργεί γραφείο άμεσης βοηθείας    (help-desk) που θα παρέχει την on-line βοήθεια και θα φροντίζει την συνεχή ενημέρωσή των συναδέλφων για όλα τα προβλήματα που θα ανακύπτουν.
    3.να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις διαθήκες και τα πιστοποιητικά αυτών, εκτός κι αν πρόθεσή τους είναι η ταλαιπωρία των πολιτών και δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και η είσπραξη από την πολιτεία  διπλών τελών από την έκδοση πιστοποιητικών από το Πρωτοδικείο για το διάστημα μέχρι 28.2.2013 αλλά και από τα Ειρηνοδικεία από 1.3.2013 και μετά.
     4.να βρεθεί άμεσα λύση και να δοθούν οδηγίες   για το ποιο είναι το αρμόδιο Δικαστήριο για την τήρηση του αρχείου   Σωματείων.
 Θεωρούμε υποχρέωση των συνδικαλιστικών οργάνων μας να προωθήσουν όλα τα παραπάνω στους αρμοδίους για εξεύρεση λύσεων. 
    Και βέβαια πρέπει εδώ να διατυπωθεί και πάλι η θέση και το αίτημα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ για κάλυψη ενός μεγάλου μέρους των κενών που υπάρχουν στα Δικαστήρια με την πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων, για ενίσχυση σε προσωπικό, τόσο των Ειρηνοδικείων όσο και όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών. Υπάρχει δεξαμενή από το διαγωνισμό του 2009 αλλά και δυνατότητα  από την κινητικότητα του Δημοσίου, θέληση να υπάρχει και όλα είναι δυνατά.
      Ταυτόχρονα συνεχίζουμε τον αγώνα, μέσα και μαζί  με το προεδρείο της ΟΔΥΕ για την εξεύρεση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα και διεκδικήσεις του κλάδου, έχουμε δυναμική παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων , για το Βαθμολόγιο, για τα έξοδα κίνησης των επιμελητών Δικαστηρίων , για την ταυτόχρονη συνταξιοδότηση από το Ταμείο Νομικών και βέβαια την πρόσληψη των 50 νέων συναδέλφων, αλλά και την εξάντληση και του πίνακα επιτυχόντων του 2009.
 
   Τα έργα μας και οι δράσεις μας είναι απάντηση στους απόντες, λασπολόγους, μιας συνδικαλιστικής «ομάδας» ευκαιριακής συνεργασίας, η οποία έχει στόχο να μηδενίζει τα πάντα και να διαστρεβλώνει την αλήθεια. Όση λάσπη και να ρίξουν, όση μαύρη προπαγάνδα κι αν χρησιμοποιούν , η απάντηση θα έρθει από το αποτέλεσμα των δράσεων  μας.  Δεν είναι δυνατόν αυτοί που  μηδενίζουν τα πάντα και παραχαράσσουν  τα πραγματικά περιστατικά να εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων.
   
   Οι συνάδελφοι και μνήμη και γνώση έχουν.  



ΔΑΚΕ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΔΑΚΕ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                                    email : dake.odye@gmail.com facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ. http://dakeodye.blogspot.com                                                 ΑΘΗΝΑ 14/8/2023   ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ            ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ                Συνάδελφοι,          Είναι γνωστό ότι στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, οι συνθήκες εργασίας μας, πέραν της καθημερινότητας, συχνά πυκνά γίνονται απάνθρωπες, με ατελείωτες ώρες υπερεργασίας χωρίς καμία ανταμοιβή.           Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες απασχόλησης συναδέλφων, μέσα στο κατακαλόκαιρο και μέχρι τα ξημερώματα  Σαββάτου και Κυριακής .          Ειδικότερα, στην ανάκριση της Αθήνας είχαμε τις μαραθώνιες απολογίες των εμπλεκομένων στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ στα Χανιά, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας  14/8, είχαμε τις απολογίες κατηγορουμένων για σοβαρά αδικήματα σχετικά με παράνομες υιοθεσίες.            Οι συνάδελφοι αυτοί εργ

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ

                                                                                                ΔΑΚΕ                               ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                      ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                               ΑΘΗΝΑ 26-10-2023                       ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ    Αρχές καλοκαιριού, ορκίστηκαν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών οι πρώτοι 311 νέοι εκπαιδευόμενοι δικαστικοί υπάλληλοι, που θα υποδεχθούμε τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας με  τη νέα χρονιά.    Στις αρχές του Οκτώβρη , στην ίδια Σχολή εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της δεύτερης προκήρυξης του 2023 για την πλήρωση 224 νέων θέσεων δικαστικών υπαλλήλων .   Επίσης, στις 19 και 20 του μήνα πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο της ΕΣΔι σχετικά με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων για 150 ήδη υπηρετούντες συναδέλφους και κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, ήταν επιτυχημένο με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις που έλυσαν  απορίες και εντόπισαν σημεία βελτίωσης του Κώδικά μας.    Η Εθ

Τολμηρά και αξιόπιστα θα μεταβούμε στη Νέα Εποχή! ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ

 ΔΑΚΕ       ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ    ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ         ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ                             Συνέδριο ΤΗΣ ΟΔΥΕ                                                                                                               ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 Είναι κοινή διαπίστωση πως ο Συνδικαλισμός εδώ και δεκαετίες αφήνει αδιάφορη την πλειοψηφία των εργαζομένων. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει περιέλθει σε απαξίωση ακριβώς γιατί έχει συνδεθεί, με όλες εκείνες τις παθογένειες  και τα βαρίδια που ακόμα δυστυχώς χαρακτηρίζουν την ελληνική πραγματικότητα όπως πχ.  αναχρονιστικές νοοτροπίες  και ιδεοληψίες, εμμονική άρνηση των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται γύρω μας και συντεχνιακά συμφέροντα. Χειρότερο όλων όμως είναι η  γενικευμένη απαισιοδοξία που έχει επικρατήσει και  υποστηρίζει ότι, σε έναν κόσμο όπου ήδη τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, η κατάσταση θα επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;;; ΓΙΑ ΜΑΣ:    Ο εργαζόμενος έχει και άλλη διέξοδο από την παραίτηση, τη μ