Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

TEΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΟ ΨΑΡΙ - ΚΡΕΑΣ


                                                                                                    

                                                                                                 
                                                            ΔΑΚΕ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΑΛΗ
      email : dake.odye@gmail.com    facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ
           http://dakeodye.blogspot.com   http://twitter.com/DakeOdye                                                                                                                                               
                                                     AΘΗΝΑ 20.5.2013  
                           
 ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ
ΤΟ ΨΑΡΙ - ΚΡΕΑΣ
 (Απάντηση στην ανακοίνωση της Ανατρεπτικής Κίνησης Πειραιά  υπό το λογότυπο του Σ.Δ.Υ Πειραιά)

  Συνάδελφοι,
  Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες, φαινομένων παραλογισμού, αλλά και υποκριτικής απώλειας μνήμης.
Στην από 20.5.2013 ανακοίνωση της ανωτέρω παράταξης υπό το μανδύα του ΣΔΥΠ αναγράφουν:………. «Το Δ.Σ. του Συλλόγου ενημερώνει ότι την Παρασκευή 17-5-2013 ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του Συλλόγου (ως πρότυπη δίκη) κατά της ένταξης των Δικαστικών Υπαλλήλων στον Ν.4024/ 2011, δηλαδή κατά των Βαθμολογίου, Μισθολογίου, Εφεδρείας, Αξιολόγησης, Στοχοθεσίας, Κατάργησης Οργανικών Θέσεων, Κινητικότητας (προς και από τα Δικαστήρια) και γενικά όλων όσων περιλαμβάνει ή παράγει ο συγκεκριμένος νόμος.» …………..

 Δηλαδή ούτε λίγο, ούτε πολύ μας ενημερώνουν ότι μετά από καίρια παρέμβασή τους θα ανατραπούν τα πάντα. Αν διαβάσει όμως κάποιος στην ίδια ανακοίνωση το δικόγραφο που οι ίδιοι κατέθεσαν στο ΣτΕ και αποτελεί μέρος της ανακοίνωσης  ζητούν:
Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή μου στο σύνολο της.
Να ακυρωθούν:
«1) Η με αριθμό 3024οικ/2.4.2012 Ομαδική Διαπιστωτική Πράξη  Κατάταξης των Δικαστικών Υπαλλήλων στους βαθμούς του Ν.4024/2011 του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της συνημμένης σε αυτήν ως ενιαίο σώμα Ομαδικής Κατάταξης  
σε Βαθμό Δικαστικών Υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Πειραιά μέρος που ρητά με αναφέρει και με αφορά»……

  Αν τώρα διαβάσει κάποιος την ανακοίνωση που μιλά για γενική κατάργηση των…πάντων και το δια ταύτα του δικογράφου ,που ζητά την ακύρωση της Βαθμολογικής κατάταξης και ΜΟΝΟ, θα διαπιστώσει την ανακολουθία  των γραφομένων τους και τα ασύστολα ψεύδη που διατυπώνουν σ΄αυτή.

 Αξίζει να αναφερθεί εδώ και το εξής τραγελαφικό , την παραμονή της εκδίκασης στο ΣτΕ των δύο (2) δικογράφων τους, παραιτήθηκαν από το δικόγραφο που στρεφόταν κατά του μισθολογικού σκέλους του Ν.4024/11 και συγκεκριμένα το υπ΄αρ. 3642/11.6.2012 δικόγραφο  με το οποίο ζητούσαν την «ΑΚΥΡΩΣΗ της υπ΄αρ. 180100/α/α192/13.12.2011 βεβαίωσης αποδοχών της Δ/νσης οικονομικού του Υπουργείου Δικαιοσύνης.»  Το δικόγραφο αυτό που ξεκάθαρα αφορούσε το μισθολογικό μέρος δεν είχαν το θάρρος να το αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, αφού θα ανέτρεπε τα λεγόμενά τους.

Τι θέλουν να μας πουν όταν αναφέρουν …. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τελικά, παρά τα όσα είχαν ειπωθεί κατά το παρελθόν, ο Κλάδος συντάχθηκε όλος μαζί (βλ. κείμενο πρόσθετης παρέμβασης της ΟΔΥΕ) κατά του συνόλου του Ν.4024/11 χωρίς αποσπασματικότητες και επί μέρους ή κατ΄ άρθρο αιτήματα στους Υπουργούς της Κυβέρνησης.»……………..   Διαβάζουν κάτι στο δικόγραφο που συζητήθηκε  το οποίο έχει να κάνει με το σύνολο του Ν.4024/11, γιατί το δια ταύτα του δικογράφου τους άλλα ζητεί.
   Για τα υπόλοιπα που αναφέρει η Ανατρεπτική  Κίνηση  Πειραιά , υπό το λογότυπο του Σ.Δ.Υ. Πειραιά στη σημερινή της ανακοίνωση και ειδικότερα στο σκέλος που αναφέρει: «……Μισθολογίου, Εφεδρείας, Αξιολόγησης, Στοχοθεσίας, Κατάργησης Οργανικών Θέσεων, Κινητικότητας (προς και από τα Δικαστήρια) και γενικά όλων όσων περιλαμβάνει ή παράγει ο συγκεκριμένος νόμος» …,  αξίζει να αναφερθούν τα εξής : Από την εφεδρεία  μας εξαίρεσαν με το Νόμο 4038/12 και δεν περίμεναν την Ανατρεπτική  να προσφύγει στο ΣτΕ (βλέπε αρ.πρωτ. 6/8.2.2012 ανακοίνωση ΟΔΥΕ). Από την κινητικότητα έχουμε εξαιρεθεί με το Νόμο 4093/12 , όπου ρητά αναφέρει ότι για …μετάταξη (έτσι ονομάζει την κινητικότητα ) δικαστικού Υπαλλήλου πρέπει να υπάρξει σύμφωνη γνώμη – απόφαση του Υπηρεσιακού- Δικαστικού Συμβουλίου και βέβαια υπάρχει και η με Νόμο απαγόρευση διεκδίκησης θέσεων ευθύνης στις Δικαστικές Υπηρεσίες από υπαλλήλoυς άλλων Υπουργείων ή οργανισμών .  Για την κατάργηση των οργανικών θέσεων έχει εκδικασθεί από 1/2/2013 στην Ολομέλεια του ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της ΟΔΥΕ και είμαστε σε αναμονή απόφασης. (βλέπε την από 31.1.2013  ανακοίνωση ΟΔΥΕ).Για την αξιολόγηση, το μόνο που υπάρχει μέχρι σήμερα κι εφόσον δεν έχει εκδοθεί ο σχετικός Νόμος, είναι η προφορική δεσμευση του αρμόδιου Υπουργού , ότι ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ η συγκεκριμένη διαδικασία.

   Αφήσαμε τελευταίο σημείο αναφοράς την αναφορά στην παραπάνω ανακοίνωση της Ανα-τρεπτικής Κίνησης Πειραιά , υπό το λογότυπο του Σ.Δ.Υ. Πειραιά, το σκέλος που έχει να κάνει με την πρότυπη δίκη που προκάλεσαν στο ΣτΕ κι αυτή τη φορά, κατά της μεταφοράς προσωπικού από την διαθεσιμότητα (ΙΔΑΧ) στις Δικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Ανερυθρίαστα μας λένε , ότι δε λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνάδελφοι, από την έλλειψη προσωπικού και υποδομών στις Δικαστικές Υπηρεσίες και προ-τιμούν να  απολυθούν κάποιες εκατοντάδες εργαζόμενοι, από το να έρθουν να δουλέψουν στα Δικαστήρια  και να συνδράμουν τους ήδη   υπηρετούντες συναδέλφους.
   
   Θεωρούμε τουλάχιστον αντισυνδικαλιστική   και  απαράδεκτη την παραπάνω ενέργειά τους, που θα έχει  (αν γίνει δεκτή η αίτησή τους) σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες ανέργους αλλά και  συναδέλφους αφημένους στο έλεος του θεού, με δεδομένη την αργή διαδικασία πρόσληψης των 50 νέων συναδέλφων, αλλά και της κωλυσιεργίας που παρατηρούμε, για  την εξάντληση  του πίνακα επιτυχόντων από το διαγωνισμό του 2009, που είναι στόχος  του συνδικαλιστικού μας οργάνου.

   Ισως είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που μια ανακοίνωση παράταξης, με το μανδύα και την κάλυψη του λογοτύπου ενός συλλόγου, που αναγράφει τόσες πολλές αναλήθειες μαζί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα είναι τόσο εμφανή τα σημεία αναληθειών που ακόμα και οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν μπορούν και δεν θέλουν να τα πιστέψουν.

   Οι συνάδελφοι και μνήμη και γνώση έχουν. 

ΔΑΚΕ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΔΑΚΕ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                                    email : dake.odye@gmail.com facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ. http://dakeodye.blogspot.com                                                 ΑΘΗΝΑ 14/8/2023   ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ            ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ                Συνάδελφοι,          Είναι γνωστό ότι στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, οι συνθήκες εργασίας μας, πέραν της καθημερινότητας, συχνά πυκνά γίνονται απάνθρωπες, με ατελείωτες ώρες υπερεργασίας χωρίς καμία ανταμοιβή.           Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες απασχόλησης συναδέλφων, μέσα στο κατακαλόκαιρο και μέχρι τα ξημερώματα  Σαββάτου και Κυριακής .          Ειδικότερα, στην ανάκριση της Αθήνας είχαμε τις μαραθώνιες απολογίες των εμπλεκομένων στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ στα Χανιά, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας  14/8, είχαμε τις απολογίες κατηγορουμένων για σοβαρά αδικήματα σχετικά με παράνομες υιοθεσίες.            Οι συνάδελφοι αυτοί εργ

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ

                                                                                                ΔΑΚΕ                               ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                      ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                               ΑΘΗΝΑ 26-10-2023                       ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ    Αρχές καλοκαιριού, ορκίστηκαν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών οι πρώτοι 311 νέοι εκπαιδευόμενοι δικαστικοί υπάλληλοι, που θα υποδεχθούμε τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας με  τη νέα χρονιά.    Στις αρχές του Οκτώβρη , στην ίδια Σχολή εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της δεύτερης προκήρυξης του 2023 για την πλήρωση 224 νέων θέσεων δικαστικών υπαλλήλων .   Επίσης, στις 19 και 20 του μήνα πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο της ΕΣΔι σχετικά με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων για 150 ήδη υπηρετούντες συναδέλφους και κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, ήταν επιτυχημένο με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις που έλυσαν  απορίες και εντόπισαν σημεία βελτίωσης του Κώδικά μας.    Η Εθ

Τολμηρά και αξιόπιστα θα μεταβούμε στη Νέα Εποχή! ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ

 ΔΑΚΕ       ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ    ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ         ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ                             Συνέδριο ΤΗΣ ΟΔΥΕ                                                                                                               ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 Είναι κοινή διαπίστωση πως ο Συνδικαλισμός εδώ και δεκαετίες αφήνει αδιάφορη την πλειοψηφία των εργαζομένων. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει περιέλθει σε απαξίωση ακριβώς γιατί έχει συνδεθεί, με όλες εκείνες τις παθογένειες  και τα βαρίδια που ακόμα δυστυχώς χαρακτηρίζουν την ελληνική πραγματικότητα όπως πχ.  αναχρονιστικές νοοτροπίες  και ιδεοληψίες, εμμονική άρνηση των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται γύρω μας και συντεχνιακά συμφέροντα. Χειρότερο όλων όμως είναι η  γενικευμένη απαισιοδοξία που έχει επικρατήσει και  υποστηρίζει ότι, σε έναν κόσμο όπου ήδη τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, η κατάσταση θα επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;;; ΓΙΑ ΜΑΣ:    Ο εργαζόμενος έχει και άλλη διέξοδο από την παραίτηση, τη μ