Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΔΥΕ;;;;

                                                                                                

                                                                                            ΔΑΚΕ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ
email : dake.odye@gmail.com    facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ          http://dakeodye.blogspot.com   http://twitter.com/DakeOdye        
                                                         ΑΘΗΝΑ 10/6/2015
                          ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ  ΤΗΣ ΟΔΥΕ;;;;
       Συνάδελφοι ,
       Με έκπληξη αλλά και θυμό είδαμε και διαβάσαμε σήμερα ένα κείμενο που θέλει να λέγεται ανακοίνωση , που υπογράφει «το ΔΣ της ΟΔΥΕ». Ένα κείμενο μνημείο ψεύδους και υποκρισίας.
Ένα κείμενο που βαφτίζει το ψάρι κρέας, για να δικαιολογήσει τις παραλήψεις και τις μηχανορραφίες μιας ομάδας που διοικεί το συνδικάτο μας και θυσιάζει ολόκληρο τον κλάδο στο βωμό  μικροπαραταξιακών ή προσωπικών φιλοδοξιών.

   Στην επίμαχη ανακοίνωση διαβάσαμε μια ωραία έκθεση ιδεών που στην πραγματικότητα δείχνει ότι κάποιοι βρίσκονται σε  ένα δικό τους παράλληλο σύμπαν , μακριά από την καθημερινότητα και μακριά από την πραγματικότητα του κλάδου και των συναδέλφων.

   Πανηγυρίζουν που τελικά θα έρθουν 115 αντί 236, που ήταν η αρχική απόφαση,  συναδέλφων στα Δικαστήρια,  και μιλούν λες κι έκαναν κάποιο κατόρθωμα αγνοώντας ότι ο ερχομός αυτών των εργαζομένων είναι αποτέλεσμα αγώνα εδώ κι ενάμιση  χρόνο.
 
   Στην επίμαχη ανακοίνωση διαβάζουμε επίσης μια ανάλυση –ψυχογράφημα κάποιου ή κάποιων για την ανάγκη ανακατανομής των οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας , λες και θα καλυφθούν άμεσα τα τεράστια οργανικά κενά σε συναδέλφους!!!. Και μιλάμε για ανακατανομή που ούτε βιαστική είναι , ούτε θα δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα μας. Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι η απόφαση για τη συμμετοχή εκπροσώπων μας στην επιτροπή αυτή έπρεπε να είναι απόφαση του ΔΣ κι όχι μιας ομαδούλας. Γιατί ο κ. Πρόεδρος της ΟΔΥΕ δεν έθεσε το θέμα στη συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Πέμπτη;;; Ποιο σκοπό ή ποιόν ήθελε να εξυπηρετήσει με το να μη θέσει το θέμα στο ΔΣ;;;; Και αλήθεια από πότε οι ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας είναι κουτσομπολίστικο έντυπο με αρκετό κιτρινισμό και αναλήθειες;;;; Γιατί μέσα σ΄αυτήν αναφέρονται ψέματα που αφορούν τη θέση της παράταξής μας για τη συμμετοχή μας ή μη σ΄αυτή την επιτροπή και ειδικότερα σε θέση αναπληρωματικού μέλους!!!!  Επίσης διαβάζουμε στην παραπάνω ανακοίνωση ότι… «Η πρόταση έγινε από το ΠΑΜΕ και τη ΔΑΚΕ, αλλά δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο.» …. Με ποια θεσμική ή καταστατική επιταγή το προεδρείο απορρίπτει προτάσεις;;;;;;;;;;;  Η ΟΔΥΕ έχει ΔΣ κι εκεί με δημοκρατικές και πλειοψηφικές διαδικασίες και αποφάσεις λαμβάνονται αποφάσεις, κάτι που μάλλον είναι άγνωστες έννοιες ή λέξεις για κάποιους από αυτούς που αποτελούν το νυν Προεδρείο!!!!!  Τελειώνοντας θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό στο συντάκτη της ανακοίνωσης , ότι θα μπορούσε να βγει παραταξιακή ανακοίνωση που να γράφει τις θέσεις ή τις απόψεις της παράταξής του κι όχι να υπογράφει την ανακοίνωση «το ΔΣ της ΟΔΥΕ».
  
     Πότε Κύριοι ρωτήθηκε έστω κι ένας από την παράταξη μας ή και από άλλες παρατάξεις για το κείμενο αυτό ;;;  Έχουμε Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα που σύμφωνα με το καταστατικό (άρθρα 24 και 27) συνυπογράφουν όλα τα έγγραφα της Ομοσπονδίας;;;  Από πότε καταργούν ετσιθελικά το καταστατικό;;;  Κι αν δεν έχουμε γιατί έγινε τέτοιος «πόλεμος» το Δεκέμβρη του 2014 για να εκλέξουμε προεδρείο;;;;  Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι η υπογραφή «το ΔΣ της ΟΔΥΕ»  εμφανίζεται στις ανακοινώσεις για να καλύψει και κάποιον άλλον που , καταστατικά, δεν μπορεί να υπογράψει ανακοινώσεις του συνδικάτου.
   Κλείνοντας την ανακοίνωσή μας αυτή δε μπορούμε να μην αναδείξουμε και το γεγονός ότι είναι η πρώτη ίσως και η μοναδική φορά στα χρονικά της ΟΔΥΕ, αλλά και ίσως και όλων των άλλων συνδικάτων,  που ανακοίνωση, έχει και υποσημείωση – κουτσομπολίστικη παρουσίαση θέσεων και απόψεων του συντάκτη που απέχουν από την πραγματικότητα και δίνουν έναν  ύφος «μαύρης κωμωδίας» σ΄αυτή.

   Δυστυχώς  τα έργα και οι ημέρες αυτού του Προεδρείου  θα έχουν πολλές  ακόμα «μαύρες  κωμωδίες» κι αν η ενημέρωση και τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά είναι σωστά μάλλον θα βάλουν σε μπελάδες τον κλάδο και τους συναδέλφους. Επιτέλους ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους κι ας καταλάβουν ότι ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ, παρά την αντίθετη απόφαση του ΔΣ αλλά κύρια του συνεδρίου.

  
                                                   ΔΑΚΕ
           ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠAΛΛΗΛΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΔΑΚΕ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                                    email : dake.odye@gmail.com facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ. http://dakeodye.blogspot.com                                                 ΑΘΗΝΑ 14/8/2023   ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ            ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ                Συνάδελφοι,          Είναι γνωστό ότι στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, οι συνθήκες εργασίας μας, πέραν της καθημερινότητας, συχνά πυκνά γίνονται απάνθρωπες, με ατελείωτες ώρες υπερεργασίας χωρίς καμία ανταμοιβή.           Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες απασχόλησης συναδέλφων, μέσα στο κατακαλόκαιρο και μέχρι τα ξημερώματα  Σαββάτου και Κυριακής .          Ειδικότερα, στην ανάκριση της Αθήνας είχαμε τις μαραθώνιες απολογίες των εμπλεκομένων στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ στα Χανιά, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας  14/8, είχαμε τις απολογίες κατηγορουμένων για σοβαρά αδικήματα σχετικά με παράνομες υιοθεσίες.            Οι συνάδελφοι αυτοί εργ

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ

                                                                                                ΔΑΚΕ                               ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                      ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                               ΑΘΗΝΑ 26-10-2023                       ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ    Αρχές καλοκαιριού, ορκίστηκαν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών οι πρώτοι 311 νέοι εκπαιδευόμενοι δικαστικοί υπάλληλοι, που θα υποδεχθούμε τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας με  τη νέα χρονιά.    Στις αρχές του Οκτώβρη , στην ίδια Σχολή εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της δεύτερης προκήρυξης του 2023 για την πλήρωση 224 νέων θέσεων δικαστικών υπαλλήλων .   Επίσης, στις 19 και 20 του μήνα πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο της ΕΣΔι σχετικά με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων για 150 ήδη υπηρετούντες συναδέλφους και κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, ήταν επιτυχημένο με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις που έλυσαν  απορίες και εντόπισαν σημεία βελτίωσης του Κώδικά μας.    Η Εθ

Τολμηρά και αξιόπιστα θα μεταβούμε στη Νέα Εποχή! ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ

 ΔΑΚΕ       ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ    ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ         ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ                             Συνέδριο ΤΗΣ ΟΔΥΕ                                                                                                               ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 Είναι κοινή διαπίστωση πως ο Συνδικαλισμός εδώ και δεκαετίες αφήνει αδιάφορη την πλειοψηφία των εργαζομένων. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει περιέλθει σε απαξίωση ακριβώς γιατί έχει συνδεθεί, με όλες εκείνες τις παθογένειες  και τα βαρίδια που ακόμα δυστυχώς χαρακτηρίζουν την ελληνική πραγματικότητα όπως πχ.  αναχρονιστικές νοοτροπίες  και ιδεοληψίες, εμμονική άρνηση των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται γύρω μας και συντεχνιακά συμφέροντα. Χειρότερο όλων όμως είναι η  γενικευμένη απαισιοδοξία που έχει επικρατήσει και  υποστηρίζει ότι, σε έναν κόσμο όπου ήδη τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, η κατάσταση θα επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;;; ΓΙΑ ΜΑΣ:    Ο εργαζόμενος έχει και άλλη διέξοδο από την παραίτηση, τη μ