Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενημέρωση για όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν

                                                            

                                                                                                 ΔΑΚΕ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
      email : dake.odye@gmail.com    facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ
           http://dakeodye.blogspot.com   http://twitter.com/DakeOdye                                                                                                                                               
                                                         ΑΘΗΝΑ  26/1/2016
  ΕΝΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ. ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ;;;;
(Ενημέρωση για όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν)
          Συνάδελφοι,
          Πέρασε παραπάνω από ένας χρόνος από τη στιγμή που μια τυχαία και ευκαιριακή ομάδα μειοψηφίας ανέλαβε την ηγεσία της ΟΔΥΕ, σ΄αυτόν το χρόνο δε σταματήσαμε να μετράμε απώλειες και δυστυχώς ακολουθούν κι άλλες . Κι ενώ συμβαίνουν  διάφορα ευτράπελα  και καταστροφικά για τον κλάδο , αλλά και τους εργαζόμενους η «ηγεσία» της ΟΔΥΕ αγνοείται, ή μάλλον για να είμαστε συνεπείς στα γραφόμενα,  περιμένει την Κυβέρνηση να της δείξει το δρόμο προς την καταστροφή κι αυτή απλά ακολουθεί!!!!
    Κι αρχίζει η παρουσίαση των κατορθωμάτων αυτής της «ηγεσίας» μειοψηφίας και απουσίας.
  1. Ψηφίστηκε  το 3ο  μνημόνιο (της «Αριστεράς» και της αξιοπρέπειας) κι αυτοί δεν έβγαλαν ούτε «άχνα» να καταγγείλουν την πορεία προς την οικονομική καταστροφή μας.

  1. Το έκτακτο συνέδριο  αποφάσισε να μην υπάρξει καμία αλλαγή στον Κώδικά μας  κι αυτοί , ή μάλλον κάποιοι από αυτούς έτρεχαν από την πίσω πόρτα να περάσουν αλλαγές για να εξυπη-ρετήσουν  κομματικούς ψηφοφόρους  ή φίλους. Έφτασαν μάλιστα κάποιοι από την «ηγεσία» της ΟΔΥΕ  να  αγωνίζονται και να επιδιώκουν αποτελέσματα , αντίθετα από όσα τα θεσμικά όργανα είχαν αποφασίσει. Κι έτσι φτάσαμε στο τερατούργημα του άρθρο 48 του Συμφώνου Συμβίωσης  όπου ουσιαστικά , ένας φανερά και ίσως 1-2 ακόμα κρυφά , από συγκεκριμένο χώρο, σε συνερ-γασία με την πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου,  αποφάσισαν  να στηρίξουν και να περάσουν την παραπάνω ρατσιστική διάταξη, στο υποτιθέμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο». Συγκεκριμένο άτομο απαίτησε, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να πεταχτούν  όλοι οι συνάδελφοι ΔΕ κατηγορίας στον «Καιάδα», παρ΄όλο που εκτελούν όλοι οι δικαστικοί υπάλληλοι τα ίδια καθήκοντα,  για να εξυπηρετηθούν κάποια….. «λίγα δικά τους παιδιά, του κομματικού – παραταξιακού σωλήνα» και να δημιουργήσουν κλίμα διχόνοιας στους συναδέλφους για να πετύχουν , με τη διάσπαση, τους όποιους σκοπούς τους . (Στη  σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΔΥΕ καταθέσαμε πρόταση προσφυγής στη δικαιοσύνη κατά των συνεπειών του άρθρου 48 , όταν βγεί η προκήρυξη των θέσεων ευθύνης και αποκλείονται ΔΕ υποψήφιοι , με δικηγόρο που θα ορίσουν οι θιγόμενοι συνάδελφοι, η απόφαση παραπέμφθηκε στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, όπως και η πρόταση μας για ανακοίνωση -  καταγγελία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης  και της Κυβέρνησης για την ψήφιση του «ρατσιστικού» κατά συναδέλφων  άρθρου 48 )

  1. Ψηφίστηκε «Αριστερό»  Μισθολόγιο, όπου και πάλι η «ηγεσία» της ΟΔΥΕ ήταν απούσα, από οποιασδήποτε μορφής καταγγελία , άσχετο αν και πάλι εφάρμοζαν πολιτική μείωσης μισθών , μέσα από την αύξηση εισφορών και κρατήσεων. Και πάλι τα γνωστά υποζύγια θα επωμιστούν το βάρος των πολιτικών λιτότητας και εξαθλίωσης. Επίσης αυτό το «αριστερό μισθολόγιο» παγώνει για  μία ακόμα  φορά  τις μισθολογικές προαγωγές μέχρι και το 2018. Ακούσατε να ψελλίζουν κάτι και γι΄ αυτό;  ΟΧΙ.    Ας απαντήσουν, όχι σε μας, αλλά στο συνάδελφο που είναι νεοδιόριστος και μένει σε ξένη πόλη ,  πως θα ζήσει με 650€ το μήνα ;;;(εκτός κι αν περιμένουν την επαναφορά Δώρων και επιδομάτων, όπως τους έταξαν πριν 1 χρόνο!!!!!). Ακόμα και σήμερα παρ΄ όλο που τέθηκε το θέμα δεν λήφθηκε καμία απόφαση.


  1. Μέσα σ΄ όλα αυτά τα καλά και «αριστερά»  καλώς κείμενα, κατά την «ηγεσία» της ΟΔΥΕ, τις τελευταίες 20 μέρες  έχουμε κι άλλες «καλές και αριστερές» εξελίξεις. Έχουμε 2 νέες βόμβες, ειδικότερα:  Α) Συστάθηκε και λειτουργεί επιτροπή στο Υπουργείο, με την προεδρεία του κ. Σταυρόπουλου,  πρώην αντιπροέδρου του ΣτΕ και Υπουργού της Κυβέρνησης Παπαδήμου, (του «αριστερού» Πρωθυπουργού  της Ε.Κ.Τ. ), με απούσα και πάλι την ΟΔΥΕ, όπου επεξεργάζονται σχέδια για συγχωνεύσεις   Πρωτοδικείων (μιλούν αρχικά για τα Διοικητικά Δικαστήρια) και        Β) προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα, για να τα δώσουν στο στρατό των μετακλητών κομματικών υπαλλήλων, παύουν να καταβάλουν το επίδομα θέσης ευθύνης σε όσους έχουν αναλάβει θέση ευθύνης από τα τέλη του 2015 και ίσως σύντομα  και σε όλους όσους εκτελούν χρέη προϊσταμένων , με πράξη  και το λαμβάνουν σήμερα, με τη δικαιολογία ότι υπάρχει γνωμοδότηση του ΝσΚ.
  2. Ανακοινώθηκαν προσλήψεις, που ήταν ήδη εξαγγελμένες από το 2014  και κάποιοι πανηγυρίζουν, άσχετο αν ένα χρόνο δεν έκαναν τίποτα να προχωρήσουν αυτές οι προσλήψεις και με δεδομένο ότι όλοι οι δικαστικοί υπάλληλοι στενάζουν,  χρόνια τώρα, από τις ελλείψεις προσωπικού. Αν οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι, όπως της Αθήνας, της Κέρκυρας, της Ρόδου κλπ δε ξεκινούσαν κινητοποιήσεις, η «ηγεσία» της ΟΔΥΕ, δε θα έκανε τίποτα !!!!!

  1. Ανακοινώθηκε ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας, έρχονται αυξήσεις σε εισφορές  και μειώσεις σε συντάξεις και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από την «ηγεσία» της ΟΔΥΕ, αλήθεια θα μας πει κάποιος από αυτούς γιατί;;;;

  1. Σήμερα είχαμε και μία ακόμα εξέλιξη, ενημερωθήκαμε ότι προσδιορίστηκε η δικάσιμος της αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της απόφασης του  ΜΤΠΥ, για την υποχρεωτική μας εγγραφή σ΄αυτό για τις 3/6/2016 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την έκβαση της υπόθεσης. 

  1. Έχουμε  απηυδήσει  ένα χρόνο τώρα να ρωτάμε την «ηγεσία» της ΟΔΥΕ, συνάδελφοι τι έγινε   με τις   διαδικασίες επιλογής ασφαλιστικής εταιρείας για την ασφάλιση των συναδέλφων  ;;                      τι έγινε για την υπογραφή της  συμφωνίας εισόδου των συναδέλφων στα Στρατιωτικά πρατήρια;;
Και τέλος κύριοι τι θα γίνει με τη δικαστική  διεκδίκηση  δώρων  Χριστουγέννων , Πάσχα και επιδόματος αδείας ;;;;;  (Ένα χρόνο τώρα φωνάζουμε και τα θυμίζουμε σε κάθε συμβούλιο, να δουμε τελικά αν θα κάνουν  κάτι, έστω και τώρα, περιμένουμε…..)




Κάποιοι, έχουν ευθύνες και πρέπει να αναλογιστούν  την ευθύνη τους για την κατρακύλα της θεσμικής θωράκισης του κλάδου .

Κάποιοι ανερυθρίαστα ζητούν ακόμα και την κατάργηση του Κώδικα και κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για την κατεδάφισή του, με τη συνδρομή και συνεργασία και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ;
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ;
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΡΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ .

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΔΑΚΕ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                                    email : dake.odye@gmail.com facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ. http://dakeodye.blogspot.com                                                 ΑΘΗΝΑ 14/8/2023   ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ            ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ                Συνάδελφοι,          Είναι γνωστό ότι στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, οι συνθήκες εργασίας μας, πέραν της καθημερινότητας, συχνά πυκνά γίνονται απάνθρωπες, με ατελείωτες ώρες υπερεργασίας χωρίς καμία ανταμοιβή.           Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες απασχόλησης συναδέλφων, μέσα στο κατακαλόκαιρο και μέχρι τα ξημερώματα  Σαββάτου και Κυριακής .          Ειδικότερα, στην ανάκριση της Αθήνας είχαμε τις μαραθώνιες απολογίες των εμπλεκομένων στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ στα Χανιά, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας  14/8, είχαμε τις απολογίες κατηγορουμένων για σοβαρά αδικήματα σχετικά με παράνομες υιοθεσίες.            Οι συνάδελφοι αυτοί εργ

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ

                                                                                                ΔΑΚΕ                               ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                      ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                               ΑΘΗΝΑ 26-10-2023                       ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ    Αρχές καλοκαιριού, ορκίστηκαν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών οι πρώτοι 311 νέοι εκπαιδευόμενοι δικαστικοί υπάλληλοι, που θα υποδεχθούμε τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας με  τη νέα χρονιά.    Στις αρχές του Οκτώβρη , στην ίδια Σχολή εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της δεύτερης προκήρυξης του 2023 για την πλήρωση 224 νέων θέσεων δικαστικών υπαλλήλων .   Επίσης, στις 19 και 20 του μήνα πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο της ΕΣΔι σχετικά με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων για 150 ήδη υπηρετούντες συναδέλφους και κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, ήταν επιτυχημένο με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις που έλυσαν  απορίες και εντόπισαν σημεία βελτίωσης του Κώδικά μας.    Η Εθ

Τολμηρά και αξιόπιστα θα μεταβούμε στη Νέα Εποχή! ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ

 ΔΑΚΕ       ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ    ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ         ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ                             Συνέδριο ΤΗΣ ΟΔΥΕ                                                                                                               ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 Είναι κοινή διαπίστωση πως ο Συνδικαλισμός εδώ και δεκαετίες αφήνει αδιάφορη την πλειοψηφία των εργαζομένων. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει περιέλθει σε απαξίωση ακριβώς γιατί έχει συνδεθεί, με όλες εκείνες τις παθογένειες  και τα βαρίδια που ακόμα δυστυχώς χαρακτηρίζουν την ελληνική πραγματικότητα όπως πχ.  αναχρονιστικές νοοτροπίες  και ιδεοληψίες, εμμονική άρνηση των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται γύρω μας και συντεχνιακά συμφέροντα. Χειρότερο όλων όμως είναι η  γενικευμένη απαισιοδοξία που έχει επικρατήσει και  υποστηρίζει ότι, σε έναν κόσμο όπου ήδη τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, η κατάσταση θα επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;;; ΓΙΑ ΜΑΣ:    Ο εργαζόμενος έχει και άλλη διέξοδο από την παραίτηση, τη μ