Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ)

                                                                                                 

                                                                                            ΔΑΚΕ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
      email : dake.odye@gmail.com    facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ
           http://dakeodye.blogspot.com   http://twitter.com/DakeOdye
                                                         ΑΘΗΝΑ  5/11/2016
  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

          Πέρασε μια διετία από τη στιγμή που μια τυχαία και ευκαιριακή ομάδα μειοψηφίας ανέλαβε     την ηγεσία της ΟΔΥΕ, σ΄αυτόν το χρόνο δε σταματήσαμε να μετράμε απώλειες   . Κι ενώ συμβαίνουν  διάφορα ευτράπελα  και καταστροφικά για τον    κλάδο , αλλά και τους εργαζόμενους η «ηγεσία» της ΟΔΥΕ  και ειδικότερα η παράταξη ΔΑΣ-ΑΝΑΓΚΙ-ΕΝΙΑΙΟ κλπ κλπ, αγνοείται, ή μάλλον για να είμαστε    συνεπείς στα γραφόμενα,  περιμένει την Κυβέρνηση να της δείξει το δρόμο προς την καταστροφή κι αυτή απλά ακολουθεί!!!!

    Κι αρχίζει η παρουσίαση των κατορθωμάτων αυτής της «ηγεσίας» μειοψηφίας και απουσίας τη διετία που πέρασε .

1.      Ψηφίστηκε  το 3ο  μνημόνιο (της «Αριστεράς» και της αξιοπρέπειας) κι αυτοί δεν έβγαλαν ούτε «άχνα» να καταγγείλουν την πορεία προς την οικονομική καταστροφή μας  και ακολουθεί 4ο .

2.      Το έκτακτο συνέδριο  αποφάσισε να μην υπάρξει καμία αλλαγή στον Κώδικά μας  κι αυτοί , ή μάλλον κάποιοι από αυτούς έτρεχαν από την πίσω πόρτα να περάσουν αλλαγές για να εξυπηρετήσουν  κομματικούς ψηφοφόρους  ή φίλους. Έφτασαν μάλιστα κάποιοι από την «ηγεσία» της ΟΔΥΕ  να  αγωνίζονται και να επιδιώκουν αποτελέσματα , αντίθετα από όσα τα θεσμικά όργανα είχαν αποφασίσει. Κι έτσι φτάσαμε στο τερατούργημα του άρθρου 48 του Συμφώνου Συμβίωσης  όπου ουσιαστικά, με τη διάσπαση του κλάδου στοχεύουν να πετύχουν τους όποιους σκοπούς τους .Και κύρια επειδή αυτό ήθελαν κάποιοι από την ΔΑΣ-ΑΝΑΓΚΙ-ΕΝΙΑΙΟ κλπ. κλπ. και βέβαια ο Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας.

3.      Ψηφίστηκε «Αριστερό»  Μισθολόγιο, όπου και πάλι η «ηγεσία» της ΟΔΥΕ ήταν απούσα, από οποιασδήποτε μορφής καταγγελία , άσχετο αν και πάλι εφάρμοζαν πολιτική μείωσης μισθών , μέσα από την αύξηση εισφορών και κρατήσεων. Και πάλι τα γνωστά υποζύγια θα επωμιστούν το βάρος των πολιτικών λιτότητας και εξαθλίωσης. Επίσης αυτό το «αριστερό μισθολόγιο» παγώνει για  μία ακόμα  φορά  τις μισθολογικές προαγωγές μέχρι και το 2018. Ακούσατε να ψελλίζουν κάτι και γι΄ αυτό;  ΟΧΙ.    Ας απαντήσουν, όχι σε μας, αλλά στο συνάδελφο που είναι νεοδιόριστος και μένει σε ξένη πόλη ,  πως θα ζήσει με 650€ το μήνα ;;;(εκτός κι αν περιμένουν την επαναφορά Δώρων και επιδομάτων, όπως τους έταξαν πριν 1 χρόνο!!!!!).

4.      Ανακοινώθηκαν προσλήψεις, που ήταν ήδη εξαγγελμένες από το 2014  και κάποιοι πανηγυρίζουν, άσχετο αν ένα χρόνο δεν έκαναν τίποτα να προχωρήσουν αυτές οι προσλήψεις και με δεδομένο ότι όλοι οι δικαστικοί υπάλληλοι στενάζουν,  χρόνια τώρα, από τις ελλείψεις προσωπικού. Αν οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι, όπως της Αθήνας, της Κέρκυρας, της Ρόδου κλπ δε ξεκινούσαν κινητοποιήσεις, η «ηγεσία» της ΟΔΥΕ, δε θα έκανε τίποτα !!!!! Και βέβαια…ακόμα έρχονται!!

5.      Ψηφίστηκε ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας, έρχονται από 1/1/2017, αυξήσεις σε εισφορές   και φόρους  και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από την «ηγεσία» της ΟΔΥΕ, αλήθεια θα μας πει κάποιος από αυτούς γιατί;;;;

6.      Έχουμε  απηυδήσει  δύο χρόνια τώρα να ρωτάμε την «ηγεσία» της ΟΔΥΕ, συνάδελφοι τι έγινε   με τις   διαδικασίες επιλογής ασφαλιστικής εταιρείας για την ασφάλιση των συναδέλφων  ;;                      
Και τέλος κύριοι τι θα γίνει με τη δικαστική  διεκδίκηση  δώρων  Χριστουγέννων , Πάσχα και επιδόματος αδείας ;;;;;  ( Φωνάζουμε και τα θυμίζουμε σε κάθε συμβούλιο, να δούμε τελικά αν θα κάνουν  κάτι, έστω και τώρα, περιμένουμε…..)

7.      Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αυτό το διάστημα μας είδε ως όργανο ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ κι αυτή για 10 λεπτά….. άλλες εποχές αυτοί που επί 18 μήνες δεν έβγαλαν άχνα, γι΄αυτό θα ήταν στα «κάγκελα», τώρα όμως ΟΧΙ.

8.      Το 2015, για να κάνουν «κοινωνική πολιτική» με ξένα κόλλυβα, έδωσαν , με τις ευλογίες και την ανοχή την κρατούσας παράταξης στο ΔΣ της ΟΔΥΕ, το 80% του ποσού των υπερωριών των συναδέλφων, στο Ταμείο της φτώχειας… Το 2016 και μάλιστα στα τέλη Οκτώβρη, μοίρασαν κάτι ψίχουλα ως υπερωρίες και μάλιστα με άδικο αν όχι ύποπτο τρόπο, αλλά και πάλι σιγή ασυρμάτου , από τους υπευθύνους της ΟΔΥΕ, της φιλοκυβερνητικής     «ηγεσίας» της ΟΔΥΕ  και ειδικότερα η παράταξη ΔΑΣ-ΑΝΑΓΚΙ-ΕΝΙΑΙΟ κλπ.  κλπ.Γι΄αυτούς, διοικητικά Δικαστήρια δεν υπάρχουν αφού δεν έδωσαν ούτε μία (1) ώρα υπερωρίες στα Διοικητικά Δικαστήρια.

9.      Αυτή  τη διετία, είχαμε και πάμπολλες επαφές με τους συναδέλφους, όπως και πάμπολλες περιοδείες ή αγωνιστικές δράσεις, αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ΔΕ ΒΓΗΚΕ η ΟΔΥΕ από τους 4  τοίχους των γραφείων της σε καμία περίπτωση. Ο Οικονομικός απολογισμός που παρουσιάστηκε στις 3/11/ 2016 στους κωδικούς δαπανών,  περιοδείες , συνδιασκέψεις, συνδικαλιστικές δράσεις έχει καταγράψει το εξωφρενικό ποσό των 0 (ΜΗΔΕΝ) ΕΥΡΩ.


Κάποιοι, έχουν ευθύνες και πρέπει να αναλογιστούν  την ευθύνη τους για την κατρακύλα της θεσμικής θωράκισης του κλάδου .

Κάποιοι ανερυθρίαστα ζητούν ακόμα και την κατάργηση του Κώδικα και κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για την κατεδάφισή του, με τη συνδρομή και συνεργασία και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Κάποιοι, που είναι σε όλους μας γνωστοί ζητούν και πάλι την ψήφο σας, για  να την κάνουν δώρο υποταγής στην Κυβερνητική  λαίλαπα της εξαθλίωσης και της υποταγής, θα τους αφήσουμε;;;;;

Τέρμα τα ψέματά τους, τέρμα η υποταγή που μας υποχρέωσαν αυτά τα δύο χρόνια, ήρθε η ώρα της απάντησης του κλάδου και των συναδέλφων, χορτάσαμε ψέματα και υποσχέσεις .



                                                        ΔΑΚΕ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΔΑΚΕ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                                    email : dake.odye@gmail.com facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ. http://dakeodye.blogspot.com                                                 ΑΘΗΝΑ 14/8/2023   ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ            ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ                Συνάδελφοι,          Είναι γνωστό ότι στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, οι συνθήκες εργασίας μας, πέραν της καθημερινότητας, συχνά πυκνά γίνονται απάνθρωπες, με ατελείωτες ώρες υπερεργασίας χωρίς καμία ανταμοιβή.           Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες απασχόλησης συναδέλφων, μέσα στο κατακαλόκαιρο και μέχρι τα ξημερώματα  Σαββάτου και Κυριακής .          Ειδικότερα, στην ανάκριση της Αθήνας είχαμε τις μαραθώνιες απολογίες των εμπλεκομένων στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ στα Χανιά, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας  14/8, είχαμε τις απολογίες κατηγορουμένων για σοβαρά αδικήματα σχετικά με παράνομες υιοθεσίες.            Οι συνάδελφοι αυτοί εργ

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ

                                                                                                ΔΑΚΕ                               ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                      ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                               ΑΘΗΝΑ 26-10-2023                       ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ    Αρχές καλοκαιριού, ορκίστηκαν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών οι πρώτοι 311 νέοι εκπαιδευόμενοι δικαστικοί υπάλληλοι, που θα υποδεχθούμε τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας με  τη νέα χρονιά.    Στις αρχές του Οκτώβρη , στην ίδια Σχολή εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της δεύτερης προκήρυξης του 2023 για την πλήρωση 224 νέων θέσεων δικαστικών υπαλλήλων .   Επίσης, στις 19 και 20 του μήνα πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο της ΕΣΔι σχετικά με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων για 150 ήδη υπηρετούντες συναδέλφους και κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, ήταν επιτυχημένο με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις που έλυσαν  απορίες και εντόπισαν σημεία βελτίωσης του Κώδικά μας.    Η Εθ

Τολμηρά και αξιόπιστα θα μεταβούμε στη Νέα Εποχή! ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ

 ΔΑΚΕ       ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ    ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ         ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ                             Συνέδριο ΤΗΣ ΟΔΥΕ                                                                                                               ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 Είναι κοινή διαπίστωση πως ο Συνδικαλισμός εδώ και δεκαετίες αφήνει αδιάφορη την πλειοψηφία των εργαζομένων. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει περιέλθει σε απαξίωση ακριβώς γιατί έχει συνδεθεί, με όλες εκείνες τις παθογένειες  και τα βαρίδια που ακόμα δυστυχώς χαρακτηρίζουν την ελληνική πραγματικότητα όπως πχ.  αναχρονιστικές νοοτροπίες  και ιδεοληψίες, εμμονική άρνηση των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται γύρω μας και συντεχνιακά συμφέροντα. Χειρότερο όλων όμως είναι η  γενικευμένη απαισιοδοξία που έχει επικρατήσει και  υποστηρίζει ότι, σε έναν κόσμο όπου ήδη τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, η κατάσταση θα επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;;; ΓΙΑ ΜΑΣ:    Ο εργαζόμενος έχει και άλλη διέξοδο από την παραίτηση, τη μ