Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ «ΔΩΡΑ»ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018

                                                 

                                           ΔΑΚΕ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
      email : dake.odye@gmail.com    facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ
           http://dakeodye.blogspot.com   
                                                       Αθήνα  4/1/2018
  ΤΑ «ΔΩΡΑ»ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟ 2018
  Οι δικαστικοί Υπάλληλοι, όπως και όλοι οι δημόσιοι  υπάλληλοι αλλά και γενικά όλοι οι εργαζόμενοι θα δούμε νέες μειώσεις στους μισθούς μας το 2018 ειδικότερα:
Ακριβότερη η εξαγορά πλασματικών ετών
Αυξάνεται το κόστος πλασματικών ετών από 1/1/2018. Ο λόγος είναι γιατί οι ασφαλισμένοι που αναγνωρίζουν πλασματικούς χρόνους πληρώνουν οι ίδιοι και την εισφορά εργοδότη και την εισφορά εργαζομένου. Το Δημόσιο καταβάλλει εργοδοτική εισφορά 3,3% για το 2017 και οι εργαζόμενοι 6,67%.
Μειώσεις στις αποδοχές
Οι συνολικές αποδοχές των   δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να υποστούν απώλειες από 43 έως και 60 ευρώ τον μήνα, επειδή οι αυξήσεις των βασικών μισθών   που θα προκύψουν την περίοδο 2018-20, λόγω λήξης την 1-1-2018 του διετούς «παγώματος» των μισθολο-γικών ωριμάσεων, θα συμψηφιστούν με τα ποσά της διαφοράς  μειώσεων των βασικών μισθών, τα οποία προέκυψαν από την 1η-1-2016 με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4354/2015 για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, και τα οποία εξακολουθούν να καταβάλλονται  μέχρι σήμερα ως προσωπική διαφορά.
Οι απώλειες θα είναι διπλάσιες, δηλαδή θα φθάσουν να κυμαίνονται έως και 120 ευρώ τον μήνα, καθώς με την επανενεργοποίηση των μισθολογικών ωριμάσεων, η οποία θα γίνει από την 1η-1-2018, δεν θα ληφθεί υπόψη ο χρόνος υπηρεσίας που διανύθηκε τη διετία 2016-17.
Οι μισθολογικές απώλειες ανά κατηγορία

ΥΕ
43 ΕΥΡΩ
ΔΕ
60 ΕΥΡΩ
ΤΕ
55 ΕΥΡΩ
ΠΕ
59 ΕΥΡΩ
.

Μείωση μισθού από την κατάργηση της φοροαπαλλαγής 1,5% για την προκαταβολή φόρου.
Με την κατάργηση του 1,5%  μισθωτοί και   συνταξιούχοι θα δουν μικροαλλαγές στο καθαρό ποσό που λαμβάνουν. Οι μειώσεις ξεκινούν από μερικά λεπτά του ευρώ και φτάνουν λίγο πάνω από τα 10 ευρώ το μήνα για όσους έχουν υψηλές αποδοχές.
Και όσοι συνάδελφοι σκέφτονται τη σύνταξη, ας έχουν κατά νου ότι έρχεται :
«Ψαλίδι» στις επικουρικές
Μειωμένες από 10% έως και 20% θα είναι οι πρώτες επικουρικές που θα εκδοθούν στις αρχές του 2018, και μάλιστα με τρία χρόνια καθυστέρηση, με βάση τον νέο μαθηματικό τύπο.
Το ύψος των επικουρικών θα συμπιεστεί ακόμα περισσότερο, καθώς θα ισχύουν ρήτρες ηλικίας, θνησιμότητας και μείωσης των ελλειμμάτων του Ενιαίου Ταμείου. Δηλαδή, ο ασφαλισμένος που αποχωρεί στα 59 θα πάρει μικρότερη σύνταξη γιατί θεωρείται ότι θα ζήσει περισσότερο από εκείνον που θα συνταξιοδοτηθεί στα 67.


  
Αυτά είναι τα δώρα της Κυβέρνησης για το 2018 στους εργαζόμενους και στους μελλοντικούς συνταξιούχους.

Συνάδελφοι, αν αναλογιστεί ο καθένας από εμάς και  την κατάργηση (για τους περισσότερους ) ή τη δραστική μείωση για τους υπόλοιπους , λίγους στην ουσία,  των επιδομάτων στήριξης για  τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, την επιβάρυνση των καθημερινών δαπανών με έμμεσους φόρους, μπορεί να καταλάβει που μας οδηγούν για μία ακόμα χρονιά.

Καλή χρονιά, καλή υπομονή και καλούς αγώνες για τον τερματισμό τέτοιων πολιτικών συνάδελφοι .
                                                                      
                                                                             ΔΑΚΕ
                     ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
 ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΔΑΚΕ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                                    email : dake.odye@gmail.com facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ. http://dakeodye.blogspot.com                                                 ΑΘΗΝΑ 14/8/2023   ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ            ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ                Συνάδελφοι,          Είναι γνωστό ότι στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, οι συνθήκες εργασίας μας, πέραν της καθημερινότητας, συχνά πυκνά γίνονται απάνθρωπες, με ατελείωτες ώρες υπερεργασίας χωρίς καμία ανταμοιβή.           Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες απασχόλησης συναδέλφων, μέσα στο κατακαλόκαιρο και μέχρι τα ξημερώματα  Σαββάτου και Κυριακής .          Ειδικότερα, στην ανάκριση της Αθήνας είχαμε τις μαραθώνιες απολογίες των εμπλεκομένων στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ στα Χανιά, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας  14/8, είχαμε τις απολογίες κατηγορουμένων για σοβαρά αδικήματα σχετικά με παράνομες υιοθεσίες.            Οι συνάδελφοι αυτοί εργ

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ

                                                                                                ΔΑΚΕ                               ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                      ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                               ΑΘΗΝΑ 26-10-2023                       ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ    Αρχές καλοκαιριού, ορκίστηκαν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών οι πρώτοι 311 νέοι εκπαιδευόμενοι δικαστικοί υπάλληλοι, που θα υποδεχθούμε τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας με  τη νέα χρονιά.    Στις αρχές του Οκτώβρη , στην ίδια Σχολή εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της δεύτερης προκήρυξης του 2023 για την πλήρωση 224 νέων θέσεων δικαστικών υπαλλήλων .   Επίσης, στις 19 και 20 του μήνα πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο της ΕΣΔι σχετικά με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων για 150 ήδη υπηρετούντες συναδέλφους και κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, ήταν επιτυχημένο με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις που έλυσαν  απορίες και εντόπισαν σημεία βελτίωσης του Κώδικά μας.    Η Εθ

Τολμηρά και αξιόπιστα θα μεταβούμε στη Νέα Εποχή! ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ

 ΔΑΚΕ       ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ    ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ         ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ                             Συνέδριο ΤΗΣ ΟΔΥΕ                                                                                                               ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 Είναι κοινή διαπίστωση πως ο Συνδικαλισμός εδώ και δεκαετίες αφήνει αδιάφορη την πλειοψηφία των εργαζομένων. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει περιέλθει σε απαξίωση ακριβώς γιατί έχει συνδεθεί, με όλες εκείνες τις παθογένειες  και τα βαρίδια που ακόμα δυστυχώς χαρακτηρίζουν την ελληνική πραγματικότητα όπως πχ.  αναχρονιστικές νοοτροπίες  και ιδεοληψίες, εμμονική άρνηση των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται γύρω μας και συντεχνιακά συμφέροντα. Χειρότερο όλων όμως είναι η  γενικευμένη απαισιοδοξία που έχει επικρατήσει και  υποστηρίζει ότι, σε έναν κόσμο όπου ήδη τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, η κατάσταση θα επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;;; ΓΙΑ ΜΑΣ:    Ο εργαζόμενος έχει και άλλη διέξοδο από την παραίτηση, τη μ