Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ --ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ—



                                                                
                                  ΔΑΚΕ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΓΩΝΑΣ  ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΡΑΣΗ   
      email : dake.odye@gmail.com    facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ
   http://dakeodye.blogspot.com   http://twitter.com/DakeOdye                                                                             
                                                         Αθήνα  19/10/2015
               ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ   ΟΡΑΜΑΤΑ
           ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
 --ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ--
   Συνάδελφοι ,
  Έφτασε η ώρα για την εκλογή των μελών  του Δ.Σ του ΣΔΥΑ , μια εκλογή που θα ορίσει τη δράση  και την πορεία του ΣΔΥΑ για την επόμενη τριετία. Μια τριετία με πολλά προβλήματα, οικονομικά και κοινωνικά, για τη χώρα, τον κλάδο και τον κάθε συνάδελφο.
  Την τελευταία τριετία με γνώμονα τη λογική  της αξιοπιστίας και της ανάγκης στήριξης του συναδέλφου, πορευθήκαμε αταλάντευτα, δεν αποκλίναμε από τις δεσμεύσεις μας και την αγωνιστική μας διάθεση κατά των μέτρων καταστροφής και κατεδάφισης,  που αποφασίστηκαν και  οργανώθηκαν από τις Κυβέρνησεις  και τους εκφραστές της εξαθλίωσης, ντόπιους και ξένους.
  Παραμείναμε σταθεροί στις θέσεις μας κατά της κοινωνικής εξαθλίωσης, της λιτότητας , της κατεδάφισης κάθε κεκτημένου εργασιακού, οικονομικού ή κοινωνικού.
  Ήμασταν και είμαστε απέναντι σε κάθε έναν  που βοηθά στο ξεπούλημα της χώρας μας και στην κοινωνική εξαθλίωση του λαού μας. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ.
   Τα Δικαστήρια στενάζουν από έλλειψη προσωπικού, έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και βέβαια ο Υπουργός Δικαιοσύνης αδιαφορεί για οποιαδήποτε λύση, εκτός από την πρόταση που κάποιοι που προήλθαν από παρθενογένεση  , για τροποποίηση – κατάργηση του Κώδικα μας, με μοναδικό σκοπό και στόχο να επιλεγούν κάποιοι "κολλητοί" προϊστάμενοι τμημάτων ή διευθύνσεων .   Την ίδια στιγμή κι ενώ όλοι μας βιώνουμε  την περικοπή των μισθών και την αύξηση των φόρων, που αδειάζουν την τσέπη μας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης με την βοήθεια   κάποιων επίσης  γνωστών ,  δίνει αγώνα να διαλύσει τα Ειρηνοδικεία και τη ζωή όλων όσων εργάζονται εκεί. Δεν υπάρχει γραφική ύλη, δεν υπάρχουν υλικά , δεν υπάρχουν αναλώσιμα και μηχανοργάνωση ,δεν υπάρχει καθαριότητα αλλά σίγουρα υπάρχει χώρος και χρόνος για  πολιτικές  κινήσεις εντυπωσιασμού που δεν ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους και τους πολίτες.
  Μιλούν για επιτάχυνση  και καταδικάζουν σε εξόντωση τους συναδέλφους των Ειρηνοδικείων αδιαφορούν για το γεγονός ότι δεν επαρκεί το υπάρχον προσωπικό για να εφαρμοστούν όσα αυτοί νομοθετούν,  μην γνωρίζοντας πού είναι και πώς λειτουργούν τα Ειρηνοδικεία.  Την ίδια στιγμή με τα νέα δεδομένα και με τις διατάξεις περί υπερχρεωμένων ισοπεδώνουν τα πάντα και εξαθλιώνουν τους συναδέλφους.
    Ήμασταν και είμαστε δίπλα σας όλο αυτό το διάστημα, ήμασταν οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ , που με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε τηλεοπτικούς σταθμούς , ανακοινώσεις και δελτία τύπου αναδείξαμε τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν διαχρονικά και μας εξαθλιώνουν.
   Συνάδελφοι,
  Μας γνωρίζετε και σας γνωρίζουμε, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα κι από κανέναν, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΛΟΓΟΣ  ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
  Όσοι αλλάζουν όνομα πρίν από κάθε εκλογική διαδικασία, ή κάτι έχουν να κρύψουν ή έχουν ανάγκη να ξεχάσουν τον τρόπο που έδρασαν το προηγούμενο διάστημα. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ  ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ  ΚΑΠΟΙΟΥΣ ;;;;

  Συνάδελφοι,
  Χρειαζόμαστε την ψήφο σας, χρειαζόμαστε τη στήριξή σας για να μεταφέρουμε τη φωνή σας στα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο μας συνάδελφοι από τα Ειρηνοδικεία που βιώνουν την καθημερινότητα και γνωρίζουν τα προβλήματα από κοντά και από μέσα, όπως επίσης και αξιόλογοι  συνάδελφοι από όλες τις υπηρεσίες της Αθήνας.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
4 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015  ΨΗΦΙΖΩ
ΔΑΚΕ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΡΟΣΟΧΗ    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ  ΤΟ  ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ  ΥΓΕΙΑΣ

Παραθέτουμε μερικές σχετικές ανακοινώσεις - αναρτήσεις.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΔΑΚΕ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                                    email : dake.odye@gmail.com facebook : ΔΑΚΕ ΟΔΥΕ. http://dakeodye.blogspot.com                                                 ΑΘΗΝΑ 14/8/2023   ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ            ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ                Συνάδελφοι,          Είναι γνωστό ότι στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, οι συνθήκες εργασίας μας, πέραν της καθημερινότητας, συχνά πυκνά γίνονται απάνθρωπες, με ατελείωτες ώρες υπερεργασίας χωρίς καμία ανταμοιβή.           Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες απασχόλησης συναδέλφων, μέσα στο κατακαλόκαιρο και μέχρι τα ξημερώματα  Σαββάτου και Κυριακής .          Ειδικότερα, στην ανάκριση της Αθήνας είχαμε τις μαραθώνιες απολογίες των εμπλεκομένων στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ στα Χανιά, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας  14/8, είχαμε τις απολογίες κατηγορουμένων για σοβαρά αδικήματα σχετικά με παράνομες υιοθεσίες.            Οι συνάδελφοι αυτοί εργ

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ

                                                                                                ΔΑΚΕ                               ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                      ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                               ΑΘΗΝΑ 26-10-2023                       ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ    Αρχές καλοκαιριού, ορκίστηκαν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών οι πρώτοι 311 νέοι εκπαιδευόμενοι δικαστικοί υπάλληλοι, που θα υποδεχθούμε τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας με  τη νέα χρονιά.    Στις αρχές του Οκτώβρη , στην ίδια Σχολή εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της δεύτερης προκήρυξης του 2023 για την πλήρωση 224 νέων θέσεων δικαστικών υπαλλήλων .   Επίσης, στις 19 και 20 του μήνα πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο της ΕΣΔι σχετικά με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων για 150 ήδη υπηρετούντες συναδέλφους και κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, ήταν επιτυχημένο με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις που έλυσαν  απορίες και εντόπισαν σημεία βελτίωσης του Κώδικά μας.    Η Εθ

Τολμηρά και αξιόπιστα θα μεταβούμε στη Νέα Εποχή! ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ

 ΔΑΚΕ       ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ    ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ         ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ                             Συνέδριο ΤΗΣ ΟΔΥΕ                                                                                                               ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 Είναι κοινή διαπίστωση πως ο Συνδικαλισμός εδώ και δεκαετίες αφήνει αδιάφορη την πλειοψηφία των εργαζομένων. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει περιέλθει σε απαξίωση ακριβώς γιατί έχει συνδεθεί, με όλες εκείνες τις παθογένειες  και τα βαρίδια που ακόμα δυστυχώς χαρακτηρίζουν την ελληνική πραγματικότητα όπως πχ.  αναχρονιστικές νοοτροπίες  και ιδεοληψίες, εμμονική άρνηση των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται γύρω μας και συντεχνιακά συμφέροντα. Χειρότερο όλων όμως είναι η  γενικευμένη απαισιοδοξία που έχει επικρατήσει και  υποστηρίζει ότι, σε έναν κόσμο όπου ήδη τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, η κατάσταση θα επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;;; ΓΙΑ ΜΑΣ:    Ο εργαζόμενος έχει και άλλη διέξοδο από την παραίτηση, τη μ